2018. október 1., hétfő

Jézusról

A kép forrása itt található

Reggeli áhítat a Kossuth iskolában a 2018. október 1-i alkalmon, Lk 2,52 alapján. (Az alsósoknak Brekeke, a béka mondta el ezt egy egyszerűbb mese formájában.)


Bár van meseszép része a születésének, sok mindenben már egy volt akkor is közülünk. Anyja például úgy lett terhes vele, hogy egyértelmű volt vőlegényével mindkettejüknek, hogy nem ő az apa. A férfi azonban mégis vállalta őket. (Hozzá kell tenni persze, hogy náluk egészen más ok volt a háttérben, mint napjainkban.)
A helyzet tovább súlyosbodott. A szülés előtt nem sokkal el kellett hagyniuk az otthonukat egy állami rendelet miatt. Ahogy megérkeztek a kijelölt, távoli településre, a szállók teltházat jelentettek. Mivel szegény embert még az ág is húzza, a szülés is ekkor indult be. Beérték hát az egyetlen lehetséges hellyel: az istállóval. Megszületett a gyermek. Széna és szalma közé, tehénbőgésbe, istállószagba és az állatok etetőjébe.
A megpróbáltatásoknak pedig még nem volt végük. Bár a világ kivetettjeként jött a világra, az ország vezetője mégis gyilkos dühvel kerestette. Így a néhány napos csecsemővel el kellett hagyni az országot titokban és kínban. Migránsok lettek.
Évek jöttek, ameddig külföldön éltek. Idegenként az amúgy is idegen világban. Aztán mire a növekvő kisgyermek megszokta volna ezt az életet, költözni kellett. Vissza az eredeti országba. A gyermeknek azonban hátra kellett hagynia ottani játszótársait és titkos helyeit. Indult az új megszokása.
Nevelőapjának bár nem volt túl előkelő a munkája, de meg tudtak élni belőle.
Az akkori szóval élve ács volt, ma azonban inkább asztalost és ácsot mondanánk rá együtt. Az egyre kamaszodó fiúnak nem volt választása. A kor szokásai szerint vitte tovább apja munkáját. Ő is faforgácsban állt, fűrészport söpört le a bőréről és a megszokott, egyforma fatönkökből az éppen szükséges tárgyat eszkábálta.

Bár születése körül tényleg voltak meseszerű események is, az egyhangú és szürke hétköznapok érlelték felnőtt férfivá az egykor idegenben és istállószagban született kisfiút. Harminc éves korában aztán egyszer csak letette a szerszámait, elköszönt családjától, és elkezdte élni azt az életet, amiről mindig is tudta, hogy ott van benne.
Tanító lett belőle, az akkor szokott módon. Akik nála akartak tanulni, azok útitársai lettek a hosszú vándorlások alatt. Így éltek három évig. Egyre többen hallottak róla, mert egyre furcsább dolgok történtek körülötte. Olyanok, amik miatt már nem lehetett egy szürke, átlagos asztalos csupán. Sokan azt mondták, hogy finomabb eszközöket kellett volna használnia. Ha ugyanis nem haragította volna magára a fontos embereket, akkor talán sokkal többeknek, sokkal többet tudott volna segíteni.
Merthogy harminchárom évesen meghalt. Megölték. Azonban nem áldozatul esett, hanem megengedte, hogy ezt tegyék vele. Nagy különbség. És hogy miért tette? Azért, mert így adhatja Neked a legtöbbet. Lehet, hogy nem érted, és nem érzed, hogy mit jelent ez. Nem baj. Attól ő elkészítette előre Neked a csodát. Készen áll az applikációval, amit egyszer majd letölthetsz Isten felhőjéből. Mi itt, a Kossuthban, megmutatjuk Neked a hozzáférést mindenféle platformra. Segítünk, hogyan kell telepíteni a Jesus Christ alkalmazást.
Lehet, hogy kivételesen letagadod, hogy szeretsz telózni, csak ne kelljen futtatnod az ő kapcsolatát. Lehet, hogy ráguglizol mások véleményére, és ők meggyőznek róla, hogy skippeld az egészet. Lehet, hogy telepíted a Jesus Christ alkalmazást, de néhány másodperc alatt törlöd is. Lehet, hogy egyszer örömmel letöltötted, néha használtad is, de régóta meg se nyitottad. Lehet, hogy minden nap többször használod azt, amit Jézus adhat Neked. És lehet, hogy életedben most töltöd le először, és minden várakozásoddal ellentétben rákapsz az ízére…
Ő az egyetlen, aki maximálisan át tudja élni életed terhét. Ő az egyetlen, aki soha nem fog kigúnyolni. Ő az egyetlen, akinek mindig lesz ideje Rád. Ő az egyetlen, aki mindig elég erős lesz, hogy megtartson Téged a bajban. Ő az egyetlen, aki soha nem fog átverni Téged. Ő az egyetlen, aki nem fordul el soha Tőled azért, mert nem vagy elég menő. Ő az egyetlen, aki mindig úgy fog szeretni, ahogy vagy. Ő az egyetlen, akinek egyedül van hatalma segíteni Neked. Ő az egyetlen, akinek nem csorbul attól a tekintélye, hogy milliók nevetik ki őt minden pillanatban. Ő az egyetlen, aki már a születésed előtt évezredekkel is azért tett meg mindent, hogy Neked a segítségedre lehessen.
Megvárta annak idején, amíg a világ készen lett arra, hogy eljöjjön végre. Megvárta annak idején, amíg az alkalmatlannak tűnő körülmények között felnőtt férfivá érett. Megvárta annak idején a történelmi pillanatot is arra, hogy véghez vigye a tökéletes tervet, a „Mission Possible”-t, hogy Neked segítsen. Meg fogja várni azt is, amíg kíváncsi leszel rá. Ámen.

5 megjegyzés:

  1. Bátorkodom azt hinni, hogy ennél jobb és lényegretörőbb ""ismertetőt"" Jézusról aligha lehet írni.

    A fordulat az applikációval, letöltéssel, alkalmazással pedig... ZSENIÁLIS! :-)

    VálaszTörlés

  2. SEGITSENEK FONTOS !!HA TÜZELÖBEN NEM TUDNAK APIDRA NEVŰ INZULINBAN ,, BÉRES CSEPPBEN NÖVÉR ALFA -C TABLETTABAN!!VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15///30 101 6583 ))

    tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto //nagy fiamnak családja van a kicsi elment albérletbe//én 30 ezer ftot kapok végrehajtó két letiltást von közmunka fizetésböl ,,feleségem 37 ezer ftot kap varga zoltán vadna szabadság tér 15 3636//vagy vargáné szücs csilla erste bank 116 00006 00000000 25766862// vagy török péter sajokaza fatelep 20 324 39 66
    -- swift bic kod:gibahuhb...iban hu8911600006 00000000
    25766862 tel 30 101 6583

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zoltán!
      Ezen a felületen nem tudunk ilyen segítséget nyújtani.

      Törlés